"Nejsem obyčejný zvhrlík, jsem SUPER zvrhlík!" - Ero-sennin, Jiraya-sensei

pátek 14. března 2014

Oblíbená Fanfiction

Chytla mě psavá nálada, ale nápady na povídky nejsou, tak jsem si řekla, že sestavím seznam všech mých oblíbených povídkářů a jejich povídek :P. Bude se to týkat fandomů HP a Naruto a asi vám přidám jeden na Stmívání, protože byl mnohem lepší než celá série... Rovnou sem napíšu svůj vztah ke Stmívání, zdá se mi, že jsou tu dva tábory lidí, jedni, kteří ho nesnášejí a druzí, kteří ho milují. Popravdě řečeno, já jsem někde mezi, přijde mi, že se Stmívání věnuje větší pozornost, než si zaslouží. Je přece tolik lepších knížek o které se nikdo nezajímá a toje škoda. Ale to jsem "trochu" odbočila, takže konec keců a jdu na to.

Aisfaath (=Aife)
http://aifsaath.blog.cz/
Aife jsem si oblíbila pro její Naruto ff, ale píše i HP. Její povídky jsou úžasně promyšlené a propracované do nejmenších detailů, často doprovázené ilustracemi. I když popis jejích povídek zní vždycky trochu divně, ulítle... a člověk si vždycky říká "Sakra, tohle nemůže fungovat, to nezvládne ani Aife" nakonec to vždycky funguje je to úžasné, skvělé *mračí se do notebooku, protože nedokáže vymyslet dost pochvalné slovo, vlastně pochybuje, že takové slovo existuje*. Ovšem hodně povídek nedoporučuji lidem mladším 15 let (pokud nejste stejný úchyláci jako já...) protože jak říká Aife je tam citronová šťáva. Ale prostě nemůžu  nedoporučit.
Miraella/Paní Archivová
http://ff-miraella.blog.cz/
Tohle opravdu nedoporučuji slabším povahám a těm co nemají rádi slash/yaoi. Vyskytují se tu i normální povídky, ale mnoho jich není :D. Rozhodně ale doporučuji, protože většina povídek je buď hrozně vtipná, nebo hrozně vtipná a kdo si po tomhle neoblíbí Shina a Kibu, tak je... asi normální *šílený výraz*. Rozhodně se tu ale objevuje zajímavý (přírodní) úkaz a to křížení dvou fandomů HP a Naruta. Najdete tu povídky zvlášť i křížené a i když je to jako "křížit žirafu s Ferdou mravencem" je to boží.
E-vismaior
http://e-vismaior.blog.cz/
Úplně nejdelší ovídka, co jsem kdy četla - Portrét pro Bradavice. Máte rádi Severuse Snapea, nebo vás zajímá, jak to vlastně funguje s těmi kouzelnickými obrazy, chcete se podívat do Azkabanu, nebo poznat Tonksovou na škole, popřípadě dvojčata Weasleyovi. Co se dělo v Bradavicích rok před tím, než do nich nastoupil Harry. Trocha romantiky s velkou dávkou dobrodružství, sarkasmu ( a žádného šampónu...). Skvělá je ale i povídka o Minervě, tu překládanou  jsem nečetla... Rozhodně doporučuji.
(Omlouvám se, nemůžu najít jméno pisatelky....)
http://potterovske-povidky.blog.cz/
Úplně nejlepšejší blog na HP Fanfiction, je to jediný HP blog, kam se vracím téměř každý den, jestli něco nepřibylo. Všechny povídky jsou skvělé...
Co se mi líbilo na konoze.cz
http://147.32.8.168/?q=node/84943
Povídka o Inuzuce Haně, když byla malá, upozorňuje, že není dokončená a asi ani nebude, ale stojí to za to...
http://147.32.8.168/?q=node/83164
Zajímavá jednorázovka o Tsume a Inoichim.
 http://147.32.8.168/?q=node/33802
 Taková vtipná jednorázovka o Narutovi a Hinatě.
http://147.32.8.168/?q=node/93467
Krásná básnička jen mě vždycky trochu mate ten konec, já si tam prostě představuju Ino, Temari a Shikamara, ale je tam obrázek Sakury, takže je to možná Hinata, Sakura a Naruto, nebo Karin, Sukura a Sasuke? Nevím, ale je to krásné. Budu ráda za vaše typy :D
 http://147.32.8.168/?q=node/70768
To je prostě tak... smutný. Shikamaru a Temari, já je prostě miluju.
 http://147.32.8.168/?q=node/77068
Tahle povídky je hrozně zajímavá, obzlášť proto, že jsou tm pohledy tří různých osob na jednu a tu samou věc a jedna z nich je strom, rozhodně stojí za pozornost.
http://147.32.8.168/?q=node/87986
Jedna z nejvtipnějších povídek, co jsem kdy četla. Rozdělená na dvě části.

 http://shikasasu.blog.cz/0804/good-povidka-shikatema
Málem jsem zapoměla na svoji oblíbenou ShikaTema povídku... Nejsem si úplně jistá, kdo ji napsal, protože je na víc blogách (nebo jak se to sklonuje...)

http://www.ulozto.cz/xgDuUNV/padli-andele-neplacou-pdf
A nakonec ta slíbená fanfikce na Stmívání. Je to o tom, že Edward je ve skutečnosti padlí anděl, který je moc špatný pro nebe, ale zase příliš dobrý pro peklo. Jestli si neobíbáte svatého Petra tak jste divný (ale já nejvíc) a Lucifer je k popukání. Je to naprosto boží... Obvzlášť Petrovo kukátko.

Skvělích věví jsem četla víc - Zelenou Lilii, Amnézii (GaaHina), Jahodové nebe a spoustu dalších, ale tyhle mi ulpěli v paměti nejvíc. Budu ráda, když mi něco doporučíte, nebo napíšete jak se vám povídky líbili. Nestyďte se napsat, ráda pokecám :D
Jass

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :D Alespoň doufám, že je za co děkovat... Ale jak mi nedávno někdo řekl, vždycky je za co děkovat, takže díky!